Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Τουρισμός, το πολύ δυνατό «χαρτί» της Ισλανδίας – Εκτόξευση 40% το 2016!

ΔΝΤ: Τουρισμός, το πολύ δυνατό «χαρτί» της Ισλανδίας – Εκτόξευση 40% το 2016!
Οι αναλυτές του Ταμείου αναμένουν περαιτέρω αύξηση της τάξης του 27% για το 2017 στους 2,2 εκατομμύρια τουρίστες
Ο τουρισμός είναι η νέα «βαριά βιομηχανία» της Ισλανδίας, καθώς, όπως διαπιστώνει και σε σχετική του ανάλυση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε κατά 40% το περασμένο έτος στα 1,8 εκατομμύρια, όταν ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 335.000 περίπου κατοίκους!
Μάλιστα, οι αναλυτές του Ταμείου αναμένουν περαιτέρω αύξηση της τάξης του 27% για το 2017 στους 2,2 εκατομμύρια τουρίστες.
Όπως αναφέρει το Δ.Ν.Τ., ο τουρισμός αποτελεί σήμερα περίπου το 25% του ποσού εξαγωγών του έθνους, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 39% όταν εφαρμοστει ένα ευρύτερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει την αλιεία, το αλουμίνιο και το πυρίτιο σε συνδυασμό με την αερομεταφορά.
Τα ταξίδια αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
«Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για τη χώρα που ήταν κάποτε γνωστή κυρίως για τις τραπεζικές κρίσεις και τις ηφαιστειακές εκρήξεις.
Μπορεί όμως η έκρηξη στον τουρισμί να διαρκέσει;
Ίσως ναι, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πιθανό να μετριαστεί.
Οι τουρίστες θα συνεχίσουν να εξιτάρονται από τα φυσικά θαύματα της Ισλανδίας, τις καλά ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές, το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και την φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Μέχρι στιγμής, οι επισκέπτες δεν αποθαρρύνονται από την ανατίμηση του νομίσματος»...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης