Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: «Αυθόρμητα» τα σχόλια του Trump εναντίον της Βόρειας Κορέας, αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Reuters: «Αυθόρμητα» τα σχόλια του Trump εναντίον της Βόρειας Κορέας, αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι
Ο αμερικανός πρόεδρος εξέπληξε τους βοηθούς του, δήλωσαν δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο «Reuters»
Η δέσμευση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι θα απαντήσει με «φωτιά και οργή» εάν η Βόρεια Κορέα προβεί σε επιπλέον απειλές κατά των ΗΠΑ ήταν «αυθόρμητη» και εξέπληξε τους βοηθούς του για θέματα στρατιωτικά και εξωτερικής πολιτικής, όπως φέρεται να δήλωσαν δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος στο «Reuters».
Ο Trump προειδοποίησε χθες (8/8) τη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή», με την Πιονγιάνγκ να «απαντά» σήμερα, ανακοινώνοντας ότι θα «εξετάσει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα σχόλια ήταν «όλα (έμπνευσης) του Trump», επεσήμανε ο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Τα σχόλια του προέδρου Trump ήταν απρογραμμάτιστα και αυθόρμητα», δήλωσε στο «Reuters» ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που ασχολείται με το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.
«Δεν είχαν προηγηθεί συζητήσεις σχετικά με την κλιμάκωση της ρητορικής ως απάντηση στις δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim (Jong-un) ή σχετικά με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις κάτι τέτοιου», συνέχισε ο αξιωματούχος.
«Εντούτοις είναι σημαντικό για τους Βορειοκορεάτες να κατανοήσουν ότι η στρατηγική υπομονή αυτής της χώρας έχει εξαντληθεί σε αντίθεση με την αποφασιστικότητά μας να προασπιστούμε τους συμμάχους μας, κάνοντας ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε.
Ξεχωριστά, δύο άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η απειλή του προέδρου περί «φωτιάς και οργής» δεν βοηθάει και ενέχει τον κίνδυνο να πυροδοτήσει μια ανεπιθύμητη απάντηση από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Επιπλέον, ενέχει τον κίνδυνο να απομακρυνθούν από το πλευρό της Ουάσιγκτον η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα - χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ - όπως επίσης και οι αντίπαλοί της, η Κίνα και η Ρωσία, από τις οποίες οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν στην άσκηση πίεσης προς τον Kim να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης