Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έκκληση προς όλους για αποκλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα

Γαλλία: Έκκληση προς όλους για αποκλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα
Καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με υπευθυνότητα, δήλωσε ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Christophe Castaner
Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δράσουν υπεύθυνα και να αποκλιμακώσουν την κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα, απηύθυνε σήμερα η Γαλλία, λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι εξετάζει σχέδια για ενδεχόμενο πυραυλικό πλήγμα στο Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό ωκεανό.
«Καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με υπευθυνότητα», δήλωσε σήμερα (9/8/2017) ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Christophe Castaner, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι «προστατευμένη» από την κατάσταση.
Η απειλή της Βόρειας Κορέας ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Ο Donald Trump επέδειξε απέναντι στη Βόρεια Κορέα μια «αποφασιστικότητα» που «όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι είχαν», δήλωσε ο Castaner.
«Η αποφασιστικότητα του αμερικανού προέδρου όπως εκφράστηκε το βράδυ είναι σε κάθε περίπτωση η αποφασιστικότητα που είχαν όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι, επειδή δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένα μέρος του εδάφους τους μπορεί να είναι αντικείμενο πυρών πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Γαλλία παρακολουθεί «με ανησυχία» την κρίση με τους πυρηνικούς πυραύλους του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
«Η Γαλλία είναι έτοιμη να διαθέσει όλες τις καλές υπηρεσίες της ώστε να μπορέσουμε να εξεύρουμε μια ειρηνική λύση», είπε, χαιρετίζοντας την «ομόφωνη» απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, «αλλά και της Κίνας», στην έγκριση, το Σάββατο (4/8), ενός ψηφίσματος για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης