Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard: Η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα

Bullard: Η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα
Ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ, παρά τη βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος της Fed Σεντ Λούις
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα, καθώς ο πληθωρισμός δεν είναι πιθανό να αυξηθεί πολύ, ακόμη και αν η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζει να βελτιώνεται, δήλωσε σήμερα (7/8/2017) ο πρόεδρος της Fed Σεντ Λούις, James Bullard.
«Το σημερινό επίπεδο του επιτοκίου είναι πιθανό να παραμείνει κατάλληλο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε ο Bullard σε διαφάνειες που προετοιμάστηκαν ενόψει μιας ομιλίας του στο Nashville.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, που είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, κυμαίνεται γύρω στο 1,5% και έχει απομακρυνθεί από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2% τους τελευταίους μήνες.
Ο Bullard δήλωσε ότι ο δείκτης του πληθωρισμού προβλέπεται να αυξηθεί μόνο στο 1,8%, ακόμη και αν το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ μειωθεί στο 3% από το σημερινό 4,3%.
Με τόσο μικρή ανοδική πίεση στον πληθωρισμό, η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια για να επιβραδύνει την αύξηση, τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Τα σχόλια του Bullard είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνα με εκείνα που κάνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, υποστηρίζοντας ότι η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια έως ότου η αμερικανική οικονομία ξεπεράσει το πρότυπο της ετήσιας ανάπτυξης της τάξης του 2%.
Αυτό είναι απίθανο να συμβεί στο εγγύς μέλλον, δήλωσε σήμερα ο Bullard.
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις κατά 1,9% σε ετήσια βάση κατά το α’ εξάμηνο του έτους, παρά την ανάκαμψη στο δεύτερο τρίμηνο μετά από ένα υποτονικό πρώτο τρίμηνο.
«Το καθεστώς ανάπτυξης 2% φαίνεται να παραμένει άθικτο», δήλωσε ο Bullard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης