Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Την κατακραυγή των Γάλλων προκάλεσε η απόφαση Macron να στέψει τη σύζυγο του Πρώτη Κυρία

Guardian: Την κατακραυγή των Γάλλων προκάλεσε η απόφαση Macron να στέψει τη σύζυγο του Πρώτη Κυρία
Περισσότερες από 150. 000 υπογραφές Γάλλων έχουν συγκεντρωθεί ενάντια στην κίνηση την οποία ο Macron χαρακτήρισε "γαλλική υποκρισία"
Την κατακραυγή των Γάλλων προκάλεσε η απόφαση του Γάλλου προέδρου Em Macron να αναβαθμίσει το ρόλο της συζύγου του και να της δώσει και επίσημα ένα ρόλο παρόμοιο με αυτόν της Πρώτης Κυρίας στις ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 150. 000 υπογραφές εξοργισμένων Γάλλων έχουν συγκεντρωθεί ενάντια στην κίνηση αυτή που θα παρέχει στην Brigoitte Macron γραφείο στα Ηλύσια Πεδία, προσωπικό και μισθό από τα δημόσια ταμεία.
Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian η άρνηση των Γάλλων να πληρώνουν φόρους για την επιδότηση της συζύγου του Γάλλου προέδρου έρχεται σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του άλλοτε δημοφιλούς προέδρου έχει φτάσει στο ναδίρ και μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από ένα μήνα, έδειξαν ότι η δημοτικότητα του έπεσε 7 μονάδες φτάνοντας μόλις στο 36% όταν οι προκάτοχοί του Hollande και Sarkozy, έβλεπαν τη δημοτικότητά τους στο 56% και 66% αντίστοιχα για την ίδια περίοδο.
Ο Macron βλέποντας τις αντιδράσεις των Γάλλων για τις αρμοδιότητες της συζύγου του τις χαρακτήρισε «το είδος της γαλλικής υποκρισίας».
Ενδιαφέρον ωστόσο έχει το γεγονός ότι το γαλλικό Σύνταγμα δεν προβλέπει στις συζύγους των προέδρων κρατικές αρμοδιότητες αν και υπάρχει κονδύλι 450 χιλιάδων ευρώ ετησίως γι την ασφάλεια τους και τα προσωπικά τους έξοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης