Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κατηγορούμενος για δωροληψία κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος - Παύτηκε από τα καθήκοντά του

Reuters: Κατηγορούμενος για δωροληψία κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος - Παύτηκε από τα καθήκοντά του
Παύτηκε ήδη από τα καθήκοντά του και διαγράφηκε από το κομμουνιστικό κόμμα, ενώ θα περάσει και από δίκη
Η Κίνα απέλυσε και θα οδηγήσει και ενώπιον της δικαιοσύνης κορυφαίο αξιωματούχο στη δυτική επαρχία Xinjiang, επειδή μία έρευνα έδειξε ότι δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό και δεχόταν και δωροδοκίες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, αργά το βράδυ του Σαββάτου (5/8) η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικής Επιθεώρησης ο Zhang Jinbiao, παραβίασε τους κανόνες του κομμουνιστικού κόμματος, που είναι μέλος του, με τη δραστηριότητά του στη συγκεκριμένη επαρχία.
Συγκεκριμένα, ο Zhang παραβίασε την πολιτική πειθαρχία και πολιτικούς κανόνες και δεν έκανε το καθήκον του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και για τη διατήρηση της σταθερότητας, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες, όπως αναφέρει η αρμόδια Επιτροπή.
Ο Zhang έπαιρνε δώρα, συμπεριλαμβανομένων και χρημάτων, έκανε κατάχρηση εξουσίας και είχε μη φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις με άλλους, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Οι αξιωματούχοι του κόμματος πρέπει να είναι πρότυπα στις κοινότητές τους και κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά χρησιμοποιούνται συχνά για να αμαυρώσουν περαιτέρω τη φήμη τους.
Στην επαρχία Xinjiang έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της βίας ανάμεσα στους Ουιγούρους - μουσουλμάνοι που μιλούν τούρκικα - και της εθνικής πλειοψηφίας των Κινέζων Χαν.
Η Κίνα κατηγορεί για τη βία στην Xinjiang ισλαμιστές εξτρεμιστές και αυτονομιστές, αλλά οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξόριστοι Ουιγούροι υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται εξαιτίας της δυσαρέσκειας για τον έλεγχο που ασκεί η Κίνα στον πολιτισμό και τη θρησκεία τους.
Η Κίνα αρνείται, ωστόσο, ότι τους καταπιέζει.
Ως επικεφαλής μίας περιοχής με βεβαρυμένο ιστορικό επιθέσεων, ο Zhang "είχε μία σημαντική ηγετική ευθύνη", αλλά η ιδεολογία του ήταν "φτωχή" και δεν ακολουθούσε τις οδηγίες.
Ο 53χρονος Zhang απολύθηκε και εκδιώχθηκε από το κόμμα, ενώ της υπόθεσής του θα επιληφθούν τώρα οι νομικές αρχές.
Αρκετοί πρώην αξιωματούχοι είχαν την ίδια τύχη με αυτόν και μάλιστα ο πρώην Ουιγούρος δήμαρχος Adil Nurmemet εκτίει ποινή φυλάκισης 12 ετών.
Ο Zhang είναι Κινέζος Χαν και έχει περάσει όλη τη ζωή του εργαζόμενος στην Xinjiang.
Υπό παρακολούθηση είχε τεθεί από τον Ιανουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης