Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα διαρκές αυτογκόλ - Ο Βαρουφάκης αντιμετώπισε την χώρα ως παιχνίδι

Θεοχαρόπουλος: Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα διαρκές αυτογκόλ - Ο Βαρουφάκης αντιμετώπισε την χώρα ως παιχνίδι
«Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναθεματίζει τη φτώχεια", αναφέρει ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Ο Βαρουφάκης αντιμετώπισε ολόκληρη την χώρα ως παιχνίδι.
Αυτό όμως συνέβη με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα που τον επέλεξε στην πιο κρίσιμη θέση την πιο κρίσιμη περίοδο», αναφέρει σε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Kontranews ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.
«Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας του εξασφάλισε ένα best seller για την ικανοποίηση του υπερ εγώ του, με θύμα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι «οι αυταπάτες και η αναποτελεσματική διαπραγμάτευση οδήγησαν στο να παραδοθεί ο κ. Τσίπρας στους εταίρους-δανειστές σε όλα τα θέματα «με τα χέρια ψηλά».
Σήμερα αποκαλύπτονται σχέδια B, X, προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης από Βενεζουέλα, χωρίς να έχει ενημερωθεί επίσημα ο ελληνικός λαός για τίποτα.
Όλα αυτά δεν αποτελούν εναλλακτικές λύσεις αλλά τις πολιτικές φαντασιώσεις Τσίπρα-Βαρουφάκη.
Αυτές οδήγησαν εν τέλει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls κ.ά. Νόμιζαν, όπως αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης, πώς θα απειλούσαν την Ευρώπη με αυτοέξοδο από το ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο Σόιμπλε τους έδινε και μπόνους μερικά δις ευρώ για να το κάνουν.
Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα διαρκές αυτογκόλ.
Αυτογκόλ στο ότι η Ρωσία και η Κίνα θα μας δώσουν τα χρήματα που χρειαζόμαστε -ευτυχώς δεν συμπεριέλαβαν και τον Σώρρα στους χρηματοδότες τους-, αυτογκόλ στο ότι θα απειλήσουμε τους εταίρους κρατώντας την αναπνοή μας και αυτοί θα τρέξουν να μας φέρουν αναπνευστήρα».
Για το ειδικό δικαστήριο που λέει ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνει ότι «ο Βαρουφάκης στην τελευταία του παρέμβαση ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή» και ο μόνος δεν το  αποδέχεται την Εξεταστική Επιτροπή για το 2015 είναι ο κ. Τσίπρας.
«Εγώ δεν θα χαλάσω το χατίρι του κ. Βαρουφάκη.
Απαιτείται όμως μία και μόνο Εξεταστική Επιτροπή από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, το 2001, έως και την κρίσιμη περίοδο του 2015», συμπληρώνει και σημειώνει πως η πρόταση αυτή είναι η μοναδική χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και «όσο δεν την αποδέχονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκτίθενται και αποδεικνύουν ότι επιδιώκουν απλώς να αποκρύψουν ευθύνες για το πώς έφθασε η χώρα στην κρίση και εν τέλει με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης».
«Η θέση μου είναι όλα στο φως», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
 Όσον αφορά στα ειδικά δικαστήρια, αναφέρει πως χρειάζεται προσοχή, ενώ η εξεταστική επιτροπή και η έρευνα θα δείξουν εάν απαιτούνται και τέτοιες ενέργειες.
Περαιτέρω, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και  έχει υπογράψει το πιο επώδυνο μνημόνιο, ψήφισε μειώσεις συντάξεων και του αφορολόγητου, παραχώρησε για έναν αιώνα την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, προχώρησε σε αντισυνταγματική και εκτός κοινοτικού κεκτημένου νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2019 και αντί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα».
Αναφέρει ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές υπό προϋποθέσεις είναι ένα βήμα σε θετική κατεύθυνση και συμπληρώνει «αλλά έως εκεί, όχι ξανά ένα τεχνητό success story για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους!
 Δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλά για νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Όπως αναφέρει , «το ορθότερο θα ήταν πρώτα να συγκροτήσουμε το νέο κόμμα μέσω Ιδρυτικού Συνεδρίου και μετά να εκλέξουμε επικεφαλής.
Σε αντίθετη περίπτωση όμως, όλη η βάση της Κεντροαριστεράς πρέπει να αποφασίσει για τη μορφή του φορέα, νέος ενιαίος ή πολυκομματικός.
Δική μου θέση είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε για έναν πραγματικά νέο και ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων. Με ενότητα και ανανέωση.
Με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Εντός του 2017 με αξιόπιστες και όχι fast track διαδικασίες, με στόχο την κινητοποίηση όλου του κόσμου της κεντροαριστεράς.
Για έναν νέο σοσιαλδημοκρατικό φορέα, που υπερβαίνει στερεότυπα του παρελθόντος, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους. Αυτόν τον στόχο θα τον υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις».
Ξεκαθαρίζει δε, πως «συγκροτούμε τον αυτόνομο φορέα της κεντροαριστεράς απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΝΔ.
Δεν πρόκειται να γίνουμε το δεκανίκι κανενός».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο,  «η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναθεματίζει τη φτώχεια και πολλαπλασιάζει τους φτωχούς.
H ΝΔ, από την άλλη, παραμένει προσκολλημένη στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων, όπως και σε ακραία συντηρητικές αντιλήψεις».
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν συνειδητά τον διχασμό, εμείς επιλέγουμε την εθνική συνεννόηση, με την ισχυροποίηση μας θα την επιβάλλουμε», καταλήγει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης