Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην κατοχή της συριακής κυβέρνησης όλη η επαρχία της Χομς - Νέα ήττα για το Ισλαμικό Κράτος

Reuters: Στην κατοχή της συριακής κυβέρνησης όλη η επαρχία της Χομς - Νέα ήττα για το Ισλαμικό Κράτος
Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί της προελαύνουν τώρα προς τις επαρχίες της Χάμα και της Ράκα
Η συριακή κυβέρνηση και οι συμμαχικές της δυνάμεις κατέλαβαν και την τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ συνεχίζεται η προέλαση του στρατού και προς άλλα προπύργια των ισλαμιστών στα ανατολικά της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
H πόλη της al - Sukhna, βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Παλμύρας, που είχε καταλάβει ο συριακός στρατός τον Μάρτιο του 2017.
Η al - Sukhna απέχει επίσης 50 χιλιόμετρα από τα διοικητικά σύνορα της επαρχίας Deir al - Zor, η οποία βρίσκεται εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
Μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι συμμαχικές δυνάμεις προελαύνουν μέσα στην πόλη της Sukhna.
H κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία της Συρίας ανέφερε από την πλευρά της ότι η προέλαση του στρατού γίνεται από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.
Το Ισλαμικό Κράτος χάνει έδαφος με ταχείς ρυθμούς στη Συρία, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τόσο την κυβέρνηση της χώρας και τη σύμμαχό της Ρωσία, όσο και τους Αμερικάνους με τους Κούρδους μαχητές.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις που στηρίζονται από τη ρώσικη αεροπορία και μαχητές του Ιράν προελαύνουν επίσης και στην επαρχία Χάμα και στις περιοχές νότια της Ράκα.
Οι επιχειρήσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχουν εστιάσει τελευταία στην κατάληψη της Ράκα στη βόρεια Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης