Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Άνετη επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές της Σενεγάλης με 50%

Reuters: Άνετη επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές της Σενεγάλης με 50%
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του προέδρου Macky Sall κέρδισε 125 έδρες επί συνόλου 165 - H αντιπολίτευση κάνει λόγο για νοθεία
Το κυβερνών κόμμα της Σενεγάλης κέρδισε μία μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σχεδόν μία βδομάδα μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής (30/7), όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αντιπολίτευση έκανε, ωστόσο, λόγο για απάτη (νοθεία).
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του προέδρου Macky Sall κέρδισε, πάντως, 125 έδρες επί συνόλου 165 στην Εθνοσυνέλευση, καθώς πήρε πάνω από 50% σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής 4/8 από την κρατική τηλεόραση.
Ο συνασπισμός του 91χρονου πρώην προέδρου Abdoulaye Wade, που είχε ηττηθεί από τον Sall και στις εκλογές του 2012 κατέλαβε 19 έδρες, ενώ ένας συνασπισμός του οποίου ηγείται ο φυλακισμένος δήμαρχος της πρωτεύουσας Ντακάρ Khalifa Sall κέρδισε εφτά έδρες.
Η ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις στην έκδοση βιομετρικών ταυτοτήτων, που εμπόδισαν εκατοντάδες ψηφοφόρους να ψηφίσουν και από την αντιπολίτευση υποστήριξαν ότι και αυτό ήταν μέρος της καταστολής της πολιτικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης