Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μηνύσεις από 90 πολίτες της Υεμένης και του Ιράν κατά των ΗΠΑ, επειδή δεν τους χορηγήθηκε βίζα

Reuters: Μηνύσεις από 90 πολίτες της Υεμένης και του Ιράν κατά των ΗΠΑ, επειδή δεν τους χορηγήθηκε βίζα
Στις μηνύσεις οι  πολίτες της Υεμένης και του Ιράν, είπαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται να εκδώσει τις βίζες τους εξαιτίας της ταξιδιωτικής απαγόρευσης
Δεκάδες πολίτες από την Υεμένη και το Ιράν που είχαν την ευκαιρία να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ μήνυσαν το αμερικάνικο υπουργείο Εσωτερικών γιατί δεν προχώρησε τη διαδικασία στις αιτήσεις που έκαναν για έκδοση βίζας, όπως μεταδίδει το Reuters.
H ταξιδιωτική απαγόρευση που είχε εκδώσει ο πρόεδρος Donald Trump για πολίτες από την Υεμένη, το Ιράν και τέσσερα άλλη κράτη, όπου οι μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία, αν και αρχικά είχε μπλοκαριστεί με δικαστικές αποφάσεις, τελικά τέθηκε μερικώς σε ισχύ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Η απόφασή του περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που τους απαγορεύεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά παρόλα αυτά χιλιάδες πολίτες από αυτές τις έξι χώρες, που κέρδισαν μέσω λοταρίας τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για πράσινη κάρτα, έμειναν μετέωροι.
Ένα πρόσφατο e-mail της αμερικάνικης κυβέρνησης προς τους νικητές της λοταρίας τους ενημέρωσε ότι λόγω της απαγόρευσης των 90 ημερών, ίσως να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν.
Στις μηνύσεις που έκαναν 90 και πλέον πολίτες της Υεμένης και του Ιράν, είπαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται να εκδώσει τις βίζες τους εξαιτίας της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.
"Αυτό δεν είναι σωστό, είναι νομικά απαράδεκτο και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πελατών μας" είπε ένας δικηγόρος των μεταναστών.
Στη μήνυση, οι νικητές της λοταρίας ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία χορήγησης της βίζας τους πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.
"Το να νικήσεις σε μία λοταρία είναι πολύτιμο και σπάνιο και αν οι πελάτες μας δεν πάρουν τις βίζες τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα χάσουν μία μοναδική ευκαιρία για να γίνουν Αμερικάνοι πολίτες" δήλωσε ο Οmar Jadwat, διευθυντής στον Οργανισμό Δικαιωμάτων του Πολίτη στις ΗΠΑ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη χορήγηση βίζας συγκεντρώνει πάνω από 14 εκατομμύρια αιτήσεις κάθε χρόνο και εφαρμόζεται από το 1990 για πολίτες από χώρες που έχουν χαμηλά ποσοστά μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης