Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs σε όλη τη χώρα – Προστασία των παικτών και θωράκιση των δημοσίων εσόδων

tags :
Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs σε όλη τη χώρα – Προστασία των παικτών και θωράκιση των δημοσίων εσόδων
Τί αναφέρει το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών
Με σχέδιο νόμου που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, τροποποιούνται βασικά σημεία που αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία παιγνιομηχανημάτων τύπου VLTs  στη χώρα μας.
Οι κύριες αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο για τα VLTs αφορούν στη μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνομηχανημάτων που θα λειτουργήσουν, σε 25.000 από 35.000 που αρχικά ίσχυε, στην τροποποίηση του αριθμού των VLTs που μπορούν να τοποθετηθούν σε gaming halls (έως 50  κατά μέγιστο) και σε πρακτορεία (έως 15 κατά μέγιστο), ενώ επεκτείνεται η ισχύς του δικαιώματος (στα 18 έτη από 10 σήμερα).
Το  Νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ ("Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων" ) έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT και σε αυτό είχε ενεργό ρόλο η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Βαγγέλης Καραγεωργίου, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.
Στόχος του Υπουργείου είναι με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις να λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία ‘ εξέλιξη η οποία θα είναι προς όφελος των καταναλωτών (παικτών), των ευάλωτων κοινωνικών  ομάδων και της διενέργειας αποτελεσματικότερου ελέγχου από τις αρχές. Παράλληλα, από τις προωθούμενες αλλαγές δεν δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι για την άδεια εγκατάστασης και εκμετάλλευσης 35.000 παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ο ΟΠΑΠ είχε καταβάλλει το ποσό των 560 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικώ:
Κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα 4/8/2017 νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων». Στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εξορθολογισμός της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων.   

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται:

α. Η μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ Α.Ε., από 35.000 σε 25.000.
β. Η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους κατά μέγιστο σε πενήντα (50) ανά κατάστημα και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά μέγιστο σε δεκαπέντε (15) ανά κατάστημα.
Ουσιαστικά με αυτές τις ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στο τζόγο και πιο εύκολο, άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης