Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυξάνεται από τα 10 στα 18 χρόνια η περίοδος εκμετάλλευσης των VLT’s από τον ΟΠΑΠ

tags :
Αυξάνεται από τα 10 στα 18 χρόνια η περίοδος εκμετάλλευσης των VLT’s από τον ΟΠΑΠ
Εισάγεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων άσκησης του δικαιώματος της ΟΠΑΠ στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση των παιχνιδομηχανών
Η εταιρία ΟΠΑΠ Α.Ε πέτυχε το «τζακ ποτ» με τις θεσμικές αλλαγές που επήλθαν στις παιχνιδομηχανές τύπου VLT’s.
Συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αυξάνεται στα 18 χρόνια η περίοδος εκμετάλλευσης των VLT’s από την ΟΠΑΠ αντί των 10 που προβλέπονταν στο προηγούμενο καθεστώς.
Την ίδια στιγμή ενώ μειώνεται από 35.000 σε 25.000 ο συνολικός αριθμός των παιγνιομηχανημάτων που θα τεθούν σε λειτουργία από την εταιρία ΟΠΑΠ ΑΕ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των μηχανών που δύνανται να εγκατασταθούν ανά κατάστημα.
Παράλληλα εισάγεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων άσκησης του δικαιώματος της ΟΠΑΠ στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση των παιχνιδομηχανών.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το νομοσχέδιο:          

1.Διπλασιάζεται ανά κατάστημα ο αριθμός των παιγνιομηχανημάτων τύπου (VLT’s)  που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους. Πιο συγκεκριμένα από 25 αυξάνουν σε 50.
2.Πενταπλασιάζεται από 3 σε 15 ο αριθμός των παιχνιδομηχανών για  την εγκατάσταση των οποίων στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ ΑΕ απαιτείται η έκδοση πιστοποίησης του πρακτορείου τύπου ΣΤ.
3.Μειώνεται σε 25.000 από 35.000 ο αριθμός των παιγνιομηχανημάτων που μπορούν να λειτουργήσουν σε ολόκληρη την χώρα.  
4.Καταργείται η δυνατότητα παραχώρησης από την ΟΠΑΠ ΑΕ του δικαιώματος εγκατάστασης και παραχώρησης από την ΟΠΑΠ ΑΕ του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης παιγνιομηχανημάτων σε παραχωρησιούχους.
5.Ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019 ως καταληκτική ημερομηνία για την λειτουργία των ως άνω αδειοδοτηθέντων   παιγνιομηχανημάτων με ποινή αφαιρέσεως τους από την άδεια μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας.         

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης