Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aπώλειες άνω του 3% και αυξημένος όγκος συναλλαγών για τη μετοχή των ΕΛΠΕ

tags :
Aπώλειες άνω του 3% και αυξημένος όγκος συναλλαγών για τη μετοχή των ΕΛΠΕ
Τεχνικά έχει εκπληρώσει σημαντικούς μακροπρόθεσμους στόχους τονίζουν στελέχη της αγοράς – Προβληματίζει και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
Σημαντικές πιέσεις από το ξεκίνημα της συνεδρίασης καταγράφονται στη μετοχή των ΕΛΠΕ, η οποία άνοιξε με όγκο 55 χιλ. τεμάχια και στα 7,60 ευρώ με απώλειες 3,18%.
Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει σε ισχύ πρόγραμμα αγορά ιδίων μετοχών και μάλιστα χαρακτηρίζονται οι αγορές ως επιθετικές αφού πολλές φορές οι μετοχές που αγοράζονται υπερβαίνουν το 25% του συνολικού όγκου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του worldenergynews.gr οι οφειλές όσων προμηθεύονται ρεύμα από την Elpedison ανήλθαν το 2016 στα 45,5 εκατ. ευρώ με τον συνολικό τζίο να ανέρχεται στα 322,2 εκατ. ευρώ ήτοι ποσοστό κοντά στο 15%.
Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τη διοίκηση της εταιρείας καθώς οι απαιτήσεις συνολικά της εταιρείας έναντι των πελατών της αυξήθηκαν κατά 65% έναντι του 2015.
Η εταιρεία εφαρμόζει πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών σε πέντε δόσεις.
Από την άλλη υπάρχουν στελέχη της αγοράς που σημειώνουν την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, τονίζουν ότι αυτή βρίσκεται πάνω από το 1,16 που δεν ευνοεί τον κλάδο, ενώ και τεχνικά η μετοχή έχει εκπληρώσει σημαντικούς μακροπρόθεσμους στόχους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης