Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα

Παπαδημητρίου: Δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα
Ο υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Ploetner
Στην προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Ploetner.
Όπως είπε η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα συντονίζει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.
Εξάλλου, ο υπουργός μίλησε για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που εκπονείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του Γερμανού πρέσβη στη χώρα μας και σκοπός ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και η επιβεβαίωση προθέσεων για τη διεύρυνση των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον κ. Ploetner για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία, όπως τόνισε, «ανακάμπτει από μία δύσκολη περίοδο και με τον ελληνικό λαό να έχει κάνει πολλές θυσίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης