Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατρακυλά η δημοτικότητα Macron - Το 51% των Γάλλων δεν τον εμπιστεύονται πια

Γαλλία: Κατρακυλά η δημοτικότητα Macron  - Το 51% των Γάλλων δεν τον εμπιστεύονται πια
Μέσα σε μόλις 3 μήνες η δημοτικότητα του Macron μειώθηκε κατά 8 εκατοστιαίες μονάδες και 9 μονάδες του πρωθυπουργού Édouard Philippe
Μετά την πανηγυρική επικράτησή του στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία ο Em Macron βλέπει την δημοτικότητα του να κατρακυλά χωρίς τέλος.
Μέσα σε μόλις 3 μήνες η δημοτικότητα του προέδρου όσο και του πρωθυπουργού της Γαλλίας συνεχίζει να μειώνεται, με μια πτώση 8 εκατοστιαίων μονάδων για τον Macron και 9 για τον Édouard Philippe.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive για λογαριασμό του ιστοτόπου Délits d'Opinion, το 51% των προσώπων που ερωτήθηκαν να του εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους για να «ασκήσει μια καλή πολιτική για τη Γαλλία»,δεν τον εμπιστεύονται πια ενώ ο Macron φαίνεται ότι χάνει την εμπιστοσύνη των Γάλλων από τον πρώτο κιόλας μήνα στην προεδρία.
Η δημοτικότητα του «ξεφούσκωσε» εντυπωσιακά γρήγορα μετά την ανακοίνωση για μείωση του ατομικού βοηθήματος στέγασης (Aides personnelles au logement, APL) και τις αλλαγές στη γενική κοινωνική εισφορά (Contribution sociale généralisée, CSG).
Μετά από αυτό τo 49% των Γάλλων δήλωσαν ότι δεν τον εμπιστεύονται.
Ο Macron χάνει 14 μονάδες μεταξύ των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρωθυπουργός Édouard Philippe καταγράφει ακόμη πιο θεαματική πτώση, με το 49% των Γάλλων να εκφράζει θετική γνώμη αλλά το 50% να δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.
Πτώση υφίσταται στη δημοτικότητα και πολλών εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ενώ από τις πρώτες δυσχέρειες για την κυβέρνηση μοιάζει να ωφελείται ο Jean-Luc Mélenchon που συγκεντρώνει ένα 32% θετικών απόψεων (+4%), παραμένει πάντως ακόμη σε μεγάλη απόσταση από τον Alain Juppé,, παρότι ο τελευταίος υφίσταται ελαφριά πτώση (43%, -1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης