Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Barclays αποκάλυψε «καταλάθος» τα στοιχεία των πελατών της στις γερμανικές αρχές

H Barclays αποκάλυψε «καταλάθος» τα στοιχεία των πελατών της στις γερμανικές αρχές
Ο οργανισμός ειδοποίησε αμέσως την Barclays και στη συνέχεια διέγραψε τα δεδομένα
Η βρετανική τράπεζα Barclays αποκάλυψε «καταλάθος» τα ονόματα πελατών της και πληροφορίες συναλλαγών στον Γερμανικό Οργανισμό Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, νωρίτερα μέσα στο 2017, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ειδικότερα, σε e-mail που έστειλε στους «εμπλεκόμενους» πελάτες την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» που διακυβεύει το απόρρητό τους, καθώς έστειλε λάθος φάκελο στη γερμανική υπηρεσία τον Φεβρουάριο!
Τα στοιχεία, τα οποία αφορούσαν συναλλαγές που είχαν λάβει χώρα τον Ιανουάριο, αποστέλλονται κάθε μήνα και οι πληροφορίες για τους πελάτες υποτίθεται ότι διατηρούνται μυστικές.
Η Alexandra Beust, εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο οργανισμός ειδοποίησε αμέσως την Barclays, και στη συνέχεια διέγραψε τα δεδομένα.
Ο οργανισμός δεν βλέπει την ανάγκη να αλλάξει τις διαδικασίες του για ένα μεμονωμένο γεγονός, σημείωσε η κα Beust.
Ένας εκπρόσωπος της Barclays στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg.
Το περιστατικό αποτελεί πλήγμα για τη φήμη της Barclays, διότι το απόρρητο των πελατών είναι απαράμιλλο στις επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές επιχειρήσεις.
Το ανθρώπινο λάθος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων της τράπεζας, τη στιγμή που ο κλάδος προσπαθεί να προστατευθεί και από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης