Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιούλιο 2017 - Στις 116 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιούλιο 2017 - Στις 116 μονάδες ο δείκτης Ifo
Οι προσδοκίες των επιχειρηματιών για τους επόμενους μήνες κατέγραψαν επίσης σημαντική άνοδο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 107,3 μονάδες
Στα υψηλότερα επίπεδά του από την περίοδο της ένωσης Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας σκαρφάλωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo, με τις εταιρείες της χώρας να εμφανίζουν την ικανοποίησή τους απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 116 μονάδες, έναντι 115,2 μονάδων των προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας μάλιστα σε σημαντικό βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διμαορφωθεί στις 114,9 μονάδες.
Παράλληλα, οι προσδοκίες των επιχειρηματιών για τους επόμενους μήνες κατέγραψαν επίσης σημαντική άνοδο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 107,3 μονάδες, έναντι 106,8 μονάδων τον Ιούνιο του 2017.
Σε ότι αφροά την τρέχουσα αξιολόγηση των επιχειρήσεων, ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 125,4 μονάδες, έναντι 124,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων 123,1 μονάδων.
Όπως ανέφερε το Ινστιτούτο, η ικανοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας, την ίδια στιγμή που η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να ενισχύεται.
«Τίποτα δε φαίνεται να μπορεί να εκτροχιάσει τη γερμανική οικονομία κατά την παρούσα στιγμή» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Reuters μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης