Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Πιθανό μέσα στην επόμενη δεκαετία να μεταφερθεί στο Πεκίνο η έδρα του ΔΝΤ

tags :
Lagarde: Πιθανό μέσα στην επόμενη δεκαετία να μεταφερθεί στο Πεκίνο η έδρα του ΔΝΤ
Υπό την προϋπόθεση ότι η κινέζικη οικονομία θα συνεχίσει τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία είπε η Lagarde
Στο ενδεχόμενο να μεταφερθεί η έδρα του ΔΝΤ στο Πεκίνο μέσα στην επόμενη 10ετία και υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία της Κίνας θα εξακολουθήσει να εμφανίζει δυναμική αναπτυξιακή πορεία αναφέρθηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Όπως είπε η Lagarde, απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να συνεχίσει να μεταρρυθμίζεται και το ίδιο το Ταμείο.
«Μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του ΔΝΤ για την επόμενη δεκαετία, είναι η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του» είπε η Lagarde μιλώντας σε εκδήλωση του Center for Global Development στις ΗΠΑ.
«Προκειμένου να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ εάν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστούν αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ.
Υπάρχει η πιθανότητα για το ΔΝΤ να μεταφέρει την έδρα του στο Πεκίνο, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική και αν θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του ταμείου» είπε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης