Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σαουδική Αραβία ο Erdogan με στόχο την επίλυση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο

tags :
Στη Σαουδική Αραβία ο Erdogan με στόχο την επίλυση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο
Πρόκειται για την πρώτη στάση του Τούρκου προέδρου σε μία διπλωματική εκστρατεία στον Περσικό Κόλπο με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις χώρες της περιοχής και το Κατάρ
Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, όπου συναντήθηκε σήμερα (23/7) με τον βασιλιά της χώρας, Salman.
Πρόκειται για την πρώτη στάση του Τούρκου προέδρου σε μία διπλωματική εκστρατεία στον Περσικό Κόλπο με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις χώρες της περιοχής και το Κατάρ. 
Οι δύο άνδρες συζήτησαν την ενίσχυση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των πηγών χρηματοδότησής της, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας. 
Ο Erdogan προγραμματίζει επίσης να επισκεφθεί το Κουβέιτ, το οποίο προσπαθεί να μεσολαβήσει στην κρίση αλλά και το Κατάρ.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς στις 5 Ιουνίου 2017 και επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ  κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Η Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες αυτές.
Οι χώρες του Περσικού Κόλπου ζητούν από το Κατάρ να κλείσει μια τουρκική βάση, να περιορίσει τις σχέσεις με το  Ιράν και να τερματίσει τη λειτουργία του τηλεοπτικού δικτύου  Al Jazeera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης