Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Erdogan σε Steinmeier: Η Γερμανία να μην ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας

Απάντηση Erdogan σε Steinmeier: Η Γερμανία να μην ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας
Το Βερολίνο, μετά την προφυλάκιση γερμανών ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία επανεξετάζει την πολιτική του απέναντι στην Άγκυρα και στον οικονομικό τομέα 
Απάντηση στο Γερμανό πρόεδρο Steinmeier έδωσε ο Tayyip Erdogan εμφανώς ενοχλημένος από τα σχόλια του γερμανού ομολόγου του.
Συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε σήμερα (23/7) τη Γερμανία «να μην ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του».
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας» είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες γερμανικές επικρίσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Το Βερολίνο, μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία –μεταξύ αυτών είναι και ένας Γερμανός πολίτης– ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει την πολιτική του απέναντι στην Άγκυρα και στον οικονομικό τομέα.
Ο Γερμανός πρόεδρος είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα (23/7) ότι «η Γερμανία δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία».
Η προοπτική επιβολής οικονομικών μέτρων φαίνεται ότι ανησυχεί τη γερμανική ηγεσία που τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καθησυχάσει τους Γερμανούς επενδυτές.
Μεταξύ άλλων, διαψεύστηκαν δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι υπάρχει μια λίστα με 68 γερμανικές εταιρείες ή με στελέχη εταιρειών που κατηγορούνται από την Τουρκία ότι παρέχουν υποστήριξη στην "τρομοκρατία".
«Δεν υπάρχει ούτε έρευνα, ούτε δίωξη σε βάρος γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.
Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς, λανθασμένες, είναι μυθεύματα. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο» τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης