Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δωροδοκεί τους δημοσιογράφους με δωρεάν σπίτια

BBC: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δωροδοκεί τους δημοσιογράφους με δωρεάν σπίτια
Tο Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στην 162η θέση στη λίστα των 180 χωρών που τα ΜΜΕ είναι απόλυτα ελεγχόμενα από το κράτος
Δωρεάν σπίτια σε 225 δημοσιογράφους έδωσε σήμερα (22/7) ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν με αφορμή την επέτειο της ημέρας του Τύπου.
Η απίστευτη αυτή μορφή δωροδοκίας απέναντι σε εκπροσώπους του Τύπου, η δεύτερη από το 2013 που έγινε κάτι ανάλογο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με το βρετανικό δίκτυο BBC να παραθέτει δηλώσεις του προέδρου Ilham Aliyev ο οποίος υποστηρίζει ότι «με τον τρόπο αυτό δείχνει την ευγνωμοσύνη του στους δημοσιογράφους».
Αναφέρεται μάλιστα στους δημοσιογράφους ως «οι φίλοι του στα ΜΜΕ» την ώρα που το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στην 162η θέση στη λίστα των 180 χωρών που τα ΜΜΕ είναι απόλυτα ελεγχόμενα από το κράτος.
Η περίφημη Ημέρα Τύπου (που κάθε άλλο εξυμνεί την ελευθερία του Τύπου) καθιερώθηκε το 2010 από τον πατέρα του σημερινού προέδρου Heydar Aliyev για τον εορτασμό την ίδρυσης της πρώτη; εφημερίδας της χώρας που κυκλοφόρησε στην τοπική γλώσσα.
Ο μηνιαίος μισθός των δημοσιογράφων στο Αζερμπαιτζάν υπολογίζεται στα 297 δολάρια το μήνα όταν ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο Μπακού κοστίζει 50 χιλιάδες δολάρια κάνοντας ουσιαστικά δύσκολη την αγορά του.
Σε αυτό ποντάρει και ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα κι άλλοι δημοσιογράφοι θα μπορούν να λάβουν δωρεάν σπίτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης