Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Στο 0,7%, αντί για 0,3%, η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017 - Κίνδυνος για 4ο μνημόνιο

Citigroup: Στο 0,7%, αντί για 0,3%, η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017 - Κίνδυνος για 4ο μνημόνιο
Η αβεβαιότητα σχετικά με το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2018 θα εμποδίσει πιθανότατα την περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ
Βελτιωμένη οικονομική δραστηριότητα, λόγω του καλύτερου διεθνούς κλίματος, της σταθεροποίησης της εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και των αυξημένων εσόδων οπό τον τουριστικό κλάδο, διαπιστώνει για την Ελλάδα η Citigroup, σε σχετική της ανάλυση.
Η αμερικανική τράπεζα αναμένει η τάση να συνεχιστεί και το β' 6μηνο του 2017, κάτι στο οποίο βασιζόταν και η απόφαση της –τον Ιούνιο– να αναθεωρήσει επί τα βελτίω την πρόλεψή της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το τρέχον, στο 0,7% από 0,3%.
Βέβαια, η αβεβαιότητα σχετικά με το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2018 θα εμποδίσει πιθανότατα την περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ, καθώς η περιορισμένη εγχώρια ρευστότητα και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) θα παρακωλύσουν την ανάπτυξη.
Επίσης, η Citigroup εξακολουθεί να «βλέπει» αυξημένη την πιθανότητα ενός 4ου προγράμματος διάσωσης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Citi: Αναβαθμίζει το ελληνικό ΑΕΠ αλλά... "βλέπει" τέταρτο μνημόνιο
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης