Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Απώλειες 8 εκατ. και όχι κέρδη 14 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία ΝΟΜΕ

ΔΕΗ: Απώλειες 8 εκατ. και όχι κέρδη 14 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία ΝΟΜΕ
H ΔΕΗ, για μια ακόμη φορά, παρά την άνοδο της τιμής σε σχέση με την τιμή εκκίνησης θα έχει απώλειες, της τάξης των 8 εκατ. ευρώ
Καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα αναφερόμενα δημοσιεύματα του Τύπου περί δήθεν κερδών της ΔΕΗ και μάλιστα ύψους 14 εκατ. ευρώ από τη χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της – απάντηση η εταιρεία.
Όπως αναφέρει, «η ΔΕΗ, για μια ακόμη φορά, παρά την άνοδο της τιμής σε σχέση με την τιμή εκκίνησης θα έχει απώλειες, της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, καθώς αντί να διαθέσει αυτές τις ποσότητες Η/Ε με την Οριακή Τιμή του Συστήματος θα τις διαθέσει πολύ φθηνότερα».
Σημειώνεται ότι και με αυτές τις τιμές οι ιδιώτες προμηθευτές αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια κατά 15% φθηνότερα σε σχέση με τη ΔΕΗ, πράγμα που είναι επαρκέστατο για την τόνωση του ανταγωνισμού, εάν μεταφέρουν αυτή τη διαφορά στους πελάτες τους.
Επομένως, δημοσιεύματα όπως «θα πρέπει να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες Η/Ε μέσω των ΝΟΜΕ ώστε να πέσει και άλλο η τιμή» δεν έχουν καμία βάση, καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης