Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Φρανκφούρτη, από το Λονδίνο, μεταφέρει την έδρα της για την ΕΕ (και) η Morgan Stanley

Στη Φρανκφούρτη, από το Λονδίνο, μεταφέρει την έδρα της για την ΕΕ (και) η Morgan Stanley
Η απόφαση της αμερικάνικης τράπεζας μεταφράζεται στο ότι περίπου 200 θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία της στη γερμανική πόλη
Η Φρανκφούρτη θα είναι η νέα βάση της Morgan Stanley για τις δραστηριότητες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρνοντας τη θέση του Λονδίνου, ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ.
Όπως αναφέρει στο Reuters πηγή που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, η απόφαση της αμερικάνικης τράπεζας μεταφράζεται στο ότι περίπου 200 θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία της στη γερμανική πόλη.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια σχέδια, σύμφωνα με διαρροές, ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα και η Citigroup.
Την περασμένη Παρασκευή, η Barclays ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ρυθμιστικές αρχές στο Δουβλίνο για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ιρλανδική πρωτεύουσα.
Την ίδια στιγμή, η Deutsche Bank ετοιμάζεται να μεταφέρει μεγάλα τμήματα των δραστηριοτήτων trading και επενδυτικής τραπεζικής από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, καθώς η γερμανική τράπεζα προσπαθεί –όπως και άλλες– να ελαχιστοποιήσει τον οικονομικό αντίκτυπο του επικείμενου Brexit.
Η κίνηση, η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, θα γίνει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
Τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, ότι θα μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο σε μία άλλη πόλη, προκειμένου να μη χαθεί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., είναι:
Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Agricole, Credit Suisse, Daiwa Securities Group, Deutsche Bank, Euroclear, Goldman Sachs, HSBC, Investec, JPMorgan, Julius Baer, Lloyds Banking Group, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale, Sumitomo Mitsui Financial Group, Standard Chartered, UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης