Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Reuters: Το δ’ 3μηνο 2017 η αύξηση επιτοκίων από τη Fed – Τον Σεπτέμβριο το σχέδιο για τον ισολογισμό

Έρευνα Reuters: Το δ’ 3μηνο 2017 η αύξηση επιτοκίων από τη Fed – Τον Σεπτέμβριο το σχέδιο για τον ισολογισμό
Η Fed έχει ήδη αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια μέσα στο 2017, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά, φτάνοντας στο εύρος 1% - 1,25%
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) δε θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αλλά θα αρκεστεί στην ανακοίνωση του σχεδίου για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πλειοψηφία των 100 αναλυτών στην έρευνα του Reuters που έλαβε χώρα τον Ιούνιο.
Όπως αναφέρουν, η Τράπεζα θα περιμένει το δ’ 3μηνο του έτους για να προχωρήσει εκ νέου σε αύξηση των επιτοκίων, οπότε και συνεδριάζει Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Η Fed έχει ήδη αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια μέσα στο 2017, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά, φτάνοντας στο εύρος 1% - 1,25%.
Μία ακόμη αύξηση, θα διαμόρφωνε πιθανότατα το εύρος στο 1,25% - 1,5%.
Το πρακτορείο σημειώνει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές αποτιμούν κατά 43% την πιθανότητα για επόμενη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, κάτι που οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- στο γεγονός ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ήταν ασθενέστερα από τα αναμενόμενα, ιδίως ο πληθωρισμός.
Βέβαια, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, με ποσοστό ανεργίας στο μόλις 4,4%, ωστόσο ο χαμηλός ρυθμός αύξησης των μισθών θα συνεχίσει να εμποδίζει την Fed να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα.
Η αμερικανική οικονομία ανατέμνεται να αυξηθεί με ρυθμό 2,7% το δεύτερο τρίμηνο και στη συνέχεια με ετήσιο ρυθμό 2,2% - 2,5% κάθε τρίμηνο, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης