Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC: Την επόμενη εβδομάδα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - Περιμένει ΔΝΤ (20/7) και S&P (21/7)

CNBC: Την επόμενη εβδομάδα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - Περιμένει ΔΝΤ (20/7) και S&P (21/7)
Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το σωστό timing για την επιστροφή στις αγορές ώστε να αποφύγει πολιτικές και οικονομικές αρνητικές αντιδράσεις
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο CNBC πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Η επιστροφή της Αθήνας στις αγορές είναι σημαντική ώστε να δείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις υπό το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αποδίδουν τόσο για τους διεθνές πιστωτές όσο και για τους Έλληνες ψηφοφόρους.
Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να βρει το σωστό timing για να αποφύγει οποιεσδήποτε οικονομικές και πολιτικές αρνητικές αντιδράσεις.
Μια πηγή με γνώση του θέματος, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγοράς «είναι πιο πιθανό να γίνει την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Έλληνες φαίνεται ότι προτιμούν να περιμένουν τη συνεδρίαση του ΔΝΤ την Πέμπτη (20/7/2017) και τις ανακοινώσεις της S&P σχετικά με την ελληνική οικονομία την Παρασκευή (21/7/2017)».
Τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη (20/7/2017) για να συζητήσουν τα θέματα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Η γνώμη του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κρίσιμη δεδομένου ότι (το Ταμείο) έχει υποσχεθεί να συμβάλλει χρηματοδοτικά στη διάσωση της Ελλάδας, παρ' όλο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποσό.
Επίσης, το ΔΝΤ επιμείνει στην ανάγκη το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο.
Την ίδια στιγμή, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν επίσης μια επιρροή στην αντίδραση των διεθνών επενδυτών στην έκδοση του ελληνικού ομολόγου.
Επισημαίνεται ότι η S&P επιβεβαίωσε στο CNBC ότι θα συζητήσει την κατάσταση της Ελλάδας την Παρασκευή (21/7/2017) αλλά δεν αποκάλυψε εάν θα υπάρξει αναβάθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης