Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ericsson: Επιστροφή στις ζημίες για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 122,3 εκατ. δολ.

tags :
Ericsson: Επιστροφή στις ζημίες για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 122,3 εκατ. δολ.
Τα έσοδα της σουηδικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -7,7% στα 6,01 δισ. δολ.
Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε ξανά η κερδοφορία της Ericsson κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η σουηδική εταιρείας, καθώς οι πωλήσεις κινητών της κατέγραψαν περαιτέρω πτώση.
Συγκεκριμένα, οι ζημίες της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 122,3 εκατ. δολ. έναντι κερδών ύψους 191 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, αποτυγχάνοντας να επιβεβαιώσεις τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περιορισμένη ζημία.
Παράλληλα, τα έσοδα της Ericsson υποχώρησαν κατά -7,7% στα 6,01 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος, Borje Ekholm, προειδοποίησε για ενδεχόμενη περαιτέρω διεύρυνση των ζημιών τους επόμενους μήνες.
«Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές της αγοράς, θα επιταχύνουμε τις ενέργειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας να διπλασιάσουμε το λειτουργικό περιθώριο του 2016 πέραν από το 2018», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ekholm, ο οποίος τόνισε ότι κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες τα κέρδη της Ersicsson θα μπορούσαν να πληγούν ακόμα και κατά 600 εκατ. δολ.
Σε ότι αφορά της πωλήσεις, καταγράφηκε σημαντική μείωση στις ευρυζωνικές αγορές, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -8%, λόγω ασθενέστερης ζήτησης στις αγορές της Ευρπωής, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης