Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Το δρόμο της φυγής ψάχνει το ήμισυ των Κινέζων εκατομμυριούχων – Αγαπημένος προορισμός οι… ΗΠΑ

Έρευνα: Το δρόμο της φυγής ψάχνει το ήμισυ των Κινέζων εκατομμυριούχων – Αγαπημένος προορισμός οι… ΗΠΑ
Δεύτερος στην κατάταξη έρχεται ο Καναδάς, τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο και τέταρτη η Αυστραλία
Πάνω από το ήμισυ του αριθμού των Κινέζων εκατομμυριούχων (περιουσία άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων) επιθυμεί να αφήσει τη χώρα του και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από την έρευνα της Visas Consulting Group, ενδιαφέρον στοιχεία της οποίας είναι ότι ο αγαπημένος προορισμός των πλουσίων είναι… οι Η.Π.Α.
Δεύτερος στην κατάταξη έρχεται ο Καναδάς, τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο και τέταρτη η Αυστραλία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η μετανάστευση των πλουσίων Κινέζων (λόγω του μεγάλου αριθμού) αποτελεί και μία επιπλέον «ένεση» μετρητών στην εκάστοτε χώρα επιλογής, καθώς επενδύουν σε κτίρια κλπ.
Όταν τους ζητήθηκε να προσδιορίσουν τους κύριους λόγους φυγής, απάντησαν η εκπαίδευση, ενώ δεύτερος ήταν το περιβάλλον διαβίωσης.
«Η εκπαίδευση και η ρύπανση οδηγούν τους πλούσιους της Κίνας στο να μεταναστεύσουν.
Εάν η Κίνα μπορεί να λύσει αυτά τα ζητήματα, τότε το κύριο κίνητρο για μετανάστευση θα εκλείψει», σημειώνεται στην έρευνα.
Επίσης, ο φόβος για την πτώση του κινεζικού νομίσματος οδηγεί πολλούς πλούσιους Κινέζους - και τα χρήματά τους - στο εξωτερικό.
Το 84% των κινέζων εκατομμυριούχων ανησυχεί για την υποτίμηση του γουάν, από 50% πέρυσι.
Οι μισοί ανησυχούν για τη συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του δολαρίου, τους ελέγχους συναλλάγματος αλλά και την «φούσκα» των ακινήτων στην ασιατική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης