Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Γαλλία έχει ένα «μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας» για μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη 1,5% το 2017

ΔΝΤ: Η Γαλλία έχει ένα «μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας» για μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη 1,5% το 2017
Πιο ανταγωνιστική θα καθιστούσαν τη χώρα τα σχέδια μείωσης του εταιρικού φόρου, αναφέρει το Ταμείο 
Η Γαλλία έχει ένα «μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας», τώρα που η ανάπτυξη στη χώρα ανεβάζει ταχύτητα, για να αντιμετωπίσει τα αδύναμα δημόσια οικονομικά της και την υψηλή ανεργία, αντιστρέφοντας παράλληλα τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς της, όπως ανέφερε σήμερα (17/7/2017) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως τα σχέδια της νέας γαλλικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί στην περικοπή των δαπανών είναι «κατάλληλα» και επίσης χαρακτήρισε την προσπάθειά της να καταστήσει πιο ευέλικτους τους νόμους της για την απασχόληση ως «ευρεία και φιλόδοξη».
Εν τω μεταξύ, τα σχέδια του προέδρου Emmanuel Macron να μειώσει σταδιακά τον εταιρικό φόρο στο 25%, από 33,3%, ενώ ο ορισμός ενός κατ’ αποκοπή φόρου 30% επί του εισοδήματος κεφαλαίου, θα καθιστούσε τη Γαλλία πιο ανταγωνιστική, ενισχύοντας παράλληλα τις επενδύσεις, όπως αναφέρει η αξιολόγηση του ΔΝΤ.
«Με μια ισχυρή πολιτική εντολή και βελτιούμενες οικονομικές συνθήκες - η ανάπτυξη είναι σε καλό δρόμο για να φτάσει το 1,5% φέτος και να επιταχύνει περαιτέρω το επόμενο έτος - τώρα υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για ένα τόσο τολμηρό και ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρει το ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ είχε προηγουμένως προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,4% το 2017 και κατά 1,6% το 2018.
Η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη 1,6% φέτος και 1,7% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης