Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι Εργατικοί θέλουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση μετά το Brexit

Guardian: Οι Εργατικοί θέλουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση μετά το Brexit
Ο στόχος τους είναι να έχει η Βρετανία τα ίδια οφέλη και προνόμια και μετά το Brexit, είτε μέσω εξωτερικών συμφωνιών ή, με τροποποίηση της ιδιότητας του μέλους της ΕΕ
H σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας των Εργατικών Rebecca Long - Bailey υποστήριξε ότι ο στόχος τους είναι να διατηρήσουν τα προνόμια της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής ένωσης μετά το Βrexit, χωρίς πολλές παραχωρήσεις, αν και γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, γράφει ο Guardian.
H διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση θα είναι προβληματική, δεδομένης της πολιτικής πραγματικότητας του Brexit, εξηγεί η ίδια, ωστόσο, θεωρεί ότι οι Εργατικοί πρέπει να δείξουν ευελιξία σε αυτούς τους τομείς.
Ερωτηθείσα από κυριακάτικη εκπομπή του BBC σχετικά με τη συμμετοχή στην ενιαία αγορά μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η Long - Bailey είπε ότι το κόμμα της πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επιθυμία των ανθρώπων για μεγαλύτερο έλεγχο στους νόμους και τα σύνορα, προσθέτοντας ότι αν επιτευχθούν όλα αυτά με παράλληλη παραμονή στην ενιαία αγορά, θα είναι κάτι φανταστικό.
Εξήγησε, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα φανεί τελικά στην πράξη.
"Αν μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε τη συμμετοχή μας στη ενιαία αγορά και παράλληλα να διαχειριστούμε την ελεύθερη μετακίνηση και άλλα θέματα, θα είναι εκπληκτικό, αλλά είναι μάλλον απίθανο και θα πρέπει να έχουμε μία πιο ευέλικτη προσέγγιση, που θα διατηρήσει τα προνόμια που έχουμε τώρα στην ενιαία αγορά, ακόμα και όταν δεν είμαστε μέλος της".
Για την τελωνειακή ένωση η Long - Bailey είπε ότι η θέση είναι παρόμοια, δηλαδή, ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τα προνόμια που έχουμε τώρα στην τελωνειακή ένωση.
Ερωτηθείσα, αν οι απόψεις της είναι περίπου ίδιες με του Boris Johnson, σχετικά με την προσέγγιση για το Brexit, επανέλαβε ότι "πρέπει να είμαστε ευέλικτοι" και πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να προσπαθήσει να διατηρήσει τα προνόμια της τελωνειακής ένωσης, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές συμφωνίες.
"Αυτό είναι το θέμα με τις διαπραγματεύσεις, να μην είσαι σε θέση άμυνας, αλλά να διαπραγματεύεσαι αυτό που θέλεις, δηλαδή, στην περίπτωσή μας τη διατήρηση των προνομίων της τελωνειακής ένωσης και της ενιαίας αγοράς".
"Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε τον σκοπό μας, είτε πρόκειται για εξωτερικές συμφωνίες, είτε για διαπραγμάτευση κάποιας μορφής διακανονισμού για την τροποποίηση της ιδιότητας του μέλους, αυτό είναι ένα θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τα ίδια οφέλη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης