Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση είναι αντιδημοκρατικός

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση είναι αντιδημοκρατικός
Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλειστεί, καθώς οι ασκούμενες πολιτικές του δεν έχουν σχέση με τον προοδευτικό χώρο 
«Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική κατάληψης και ελέγχου των θεσμών. Αυτή η πολιτική δεν είναι ούτε αριστερή ούτε προοδευτική, αλλά βαθιά καθεστωτική και συντηρητική»,δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο επικρίνει τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για τις επικρίσεις στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, με τις συνεχείς επιθέσεις επιδιώκουν να εκφοβίσουν τη δικαστική εξουσία».
Υποστηρίζει ακόμη ότι «ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί στην αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών που προφανώς δεν συνάδει με τη δημοκρατία».
Αναφερόμενος στην υπόθεση Καμμένου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που επιμε΄νει να κρατά τον υπουργό εθνικής Άμυνας στη θέση και δεν τον έχει ήδη αποπέμψει.
«Πόσα ακόμη παραδείγματα χρειάζονται για να γίνει κατανοητό ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗ.ΣΥ με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλειστεί, καθώς οι ασκούμενες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τον προοδευτικό χώρο και ο ίδιος έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την επιλεκτική του συνεργασία δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική δεξιά. «Εξάλλου οι ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα είναι πυροτεχνήματα και τακτικισμοί μπροστά στα αδιέξοδα», αναφέρει.
Όσον αφορά τη συγκρότηση και το χαρακτήρα του νέου φορέα της Κεντροαρισετράς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει:
«Εάν υπάρξει διαφωνία για τη μορφή του φορέα μεταξύ όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα τότε η λύση είναι η διπλή κάλπη.
Να αποφασίσει δηλαδή για όλα η βάση της κεντροαριστεράς, τόσο για τον επικεφαλής όσο και για τη μορφή του φορέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης