Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν - Βαφτίζουν αυταπάτες τις ευθύνες

Θεοχαρόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν - Βαφτίζουν αυταπάτες τις ευθύνες
"Στο επίπεδο της καθημερινότητας στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα σχέδιο", ανέφερε οι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτοαποκαλούνται ευεργέτες και βαφτίζουν αυταπάτες τις ευθύνες», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, «στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, βουλευτές δεν κατανοούν καν αυτά που πράττουν και ψηφίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια», «νομίζουν ότι είναι ευεργέτες, όπως είπε χθες υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τον σταματάν στο δρόμο και τον συγχαίρουν».
Τους κατηγόρησε ότι έχουν ψηφίσει τα πιο δυσμενή μέτρα, που επηρεάζουν τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα και στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι να αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση και να μην μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τις καθημερινές πράξεις τους σε σχέση με την οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η φορολογία ασκείται οριζόντια σε όλους τους τομείς πολιτικής χωρίς σχέδιο.
Η φορολογία δεν βγαίνει, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να τα βγάλουν πέρα».
Σημείωσε δε, πως «στο επίπεδο της καθημερινότητας στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα σχέδιο, “δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά”».
Για τα όσα αποκαλύπτει ο Ρέντσι ανέφερε ότι ο Τσίπρας είπε φτάνει αφού δέχθηκε τα πάντα και πλέον τα βαπτίζει όλα αυταπάτες για να ξεμπερδέψει
Κατά τον ίδιο, «Τσίπρας και Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και ΕΕ.
Οι ευθύνες των εταίρων υπήρχαν και υπάρχουν και είναι σοβαρές.
Ειδικά της ομάδας χωρών που είχαν αποφασίσει να πετάξουν την χώρα εκτός ευρωζώνης.
Ακόμη και σήμερα υπάρχουν τέτοιες φωνές στην ΕΕ.
Δεν πρέπει να διευκολύνουμε αυτές τις φωνές με την πολιτική που ασκούμε».
Επίσης, «Τσίπρας και Βαρουφάκης άσκησαν μια πολιτική που την πληρώνουμε μέχρι και σήμερα, ενώ πλέον Τσίπρας και Τσακαλώτος υπογράφουν απαράδεκτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια πενταετία, δεσμεύοντας την χώρα σε διαρκή λιτότητα και υπερφορολόγηση».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τα βαπτίζουν στον όλα αυταπάτες και να νομίζουν ότι ξεμπερδεύουν, προσθέτοντας πως «υπάρχουν ευθύνες για το ότι έχουμε 100 δις παραπάνω χρέωση της χώρας, για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα έχουμε capital controls, για την υπογραφή υπερταμείου για έναν αιώνα.
Αυτά τα δέχτηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είχε φτάσει σε αδιέξοδο την διαπραγμάτευση».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι η λύση θα έρθει με ένα αναπτυξιακό σοκ και με εθνική συννενόηση.
«Η λύση είναι εντός ΕΕ και Ευρωζώνης, αλλά με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα αναπτυξιακό σοκ που θα το συμφωνήσουμε μαζί με τους εταίρους.
Μας δίνει η Ε.Ε. 19 δις ευρώ αυτή την επταετία για αγροτικές επενδύσεις και αυτά τα λεφτά είναι αναξιοποίητα στα συρτάρια», υπογράμμισε.
Ανέφερε δε, πως «πρέπει επιτέλους να καθίσουμε κάτω και με εθνική συνεννόηση να βρούμε λύσεις, στην οικονομία, στην παιδεία, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Με την σημερινή κατάσταση δείχνουμε ότι είμαστε ανώριμοι ως πολιτικό σύστημα».
Για το Κυπριακό, αφού σημείωσε  ότι  «Τουρκία και ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτοι παράγοντες και οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν είναι ευχάριστες, καθώς παραμένει μία κατάσταση που διαιωνίζεται πλέον», τόνισε ότι «κάθε μη λύση οδηγεί σε χειρότερη κατάσταση στο Κυπριακό».
Όπως είπε, «χρειάζεται ψυχραιμία από πλευράς της χώρας μας και σίγουρα δεν βοηθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις ο υπουργός και επιτέλους πρέπει ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης