Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο λιμάνι του Λαυρίου μεταφέρονται οι 104 μεταναστες που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Μεθώνης

Στο λιμάνι του Λαυρίου μεταφέρονται οι 104 μεταναστες που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Μεθώνης
Κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω του olympia radio ότι το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και χρήζουν βοήθειας
(upd) Στο λιμάνι του Λαυρίου πρόκειται να μεταφερθούν οι 104 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε σκάφος 54 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζας κοντά στη Μεθώνη.
Τα 104 άτομα θα μεταφερθούν με το φορτηγό πλοίο "Sea Champion".
Σε ό,τι αφορά το συμβάν, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το μεσημέρι ένας από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια μέσω του OLYMPIA RADIO αναφέροντας ότι το σκάφος έχει υποστεί μηχανική βλάβη και έτσι, άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Πάντως, άγνωστο παραμένει ακόμη το ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους και από πού είχε ξεκινήσει.

Νωρίτερα το bankingnews έγραψε:

Σκάφος με 110 μετανάστες και πρόσφυγες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 54 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζας νότια της Μεθώνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω του OLYMPIA RADIO ότι το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και χρήζουν βοήθειας.
Στο σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος με τους μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ενώ σπεύδουν πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού και σκάφος της frontex.

(Πρώτη ενημέρωση 13:48, Σάββατο 15 Ιουλίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης