Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξήθηκε κατά δύο την τρέχουσα εβδομάδα, στις 765, ο αριθμός πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου

ΗΠΑ: Αυξήθηκε κατά δύο την τρέχουσα εβδομάδα, στις 765, ο αριθμός πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, μειώθηκαν κατά δύο, στις 187
Οριακή αύξηση καταγράφηκε την τρέχουσα εβδομάδα (10-14 Ιουλίου 2017) στον αριθμό των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος έφτασε τις 765, από 763 που ήταν την περασμένη Παρασκευή.
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, μειώθηκαν κατά δύο, στις 187.
Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης παρέμεινε αμετάβλητος στις 952.
Τα παραπάνω στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της τιμής του «μαύρου χρυσού», καθώς η συνεχόμενη αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις Η.Π.Α. αντισταθμίζει τις περικοπές στην παραγωγή από τις χώρες του Ο.Π.Ε.Κ..
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (IEA), καταγράφηκε σημαντική άνοδος στην παραγωγή αργού πετρελαίου παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2017, παρά την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει το πρόβλημα της υπερπροσφοράς στην ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, βάσει της μηνιαίας έκθεσης του IEA, οι παγκόσμιες εξαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 720 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τον αντίστοιχο όγκο εντός του Ο.Π.Ε.Κ. να αγγίζει τα 340 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί την πρώτη άνοδο στην παραγωγή του καρτέλ εντός του τρέχοντος έτους.
Τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και οι Νιγηρία και Λιβύη ανέφεραν σημαντική άνοδο στις εξαγωγές τους, ωθώντας το ποσοστό συναίνεσης εντός του Οργανισμού στο 78% έναντι 95% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι ο ΙΕΑ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση μέσα στο 2017, εκτιμώντας ότι θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 100 χιλ. βαρέλια, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο την απαραίτητη στήριξη της συμφωνία του Ο.Π.Ε.Κ. από όλα τα μέλη της.
Περί τις 20:10, αργό πετρέλαιο και Brent αυξάνουν την τιμή τους κατά 0,95%, στα 46,5 και 48,8 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης