Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Θα ήθελα μια μεγαλύτερη πρόοδο στον πληθωρισμό πριν αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια

Kaplan (Fed): Θα ήθελα μια μεγαλύτερη πρόοδο στον πληθωρισμό πριν αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια
Το συντομότερο τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσε να αρχίσει η Fed να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας
Περισσότερες αποδείξεις της προόδου στον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (14/7/2017) πως θα ήθελε να δει ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, προκειμένου να υποστηρίξει μια νέα αύξηση των επιτοκίων.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε την άποψή του ότι ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, ο πληθωρισμός είναι υποτονικός, χαρακτηρίζοντας άνιση τη μέχρι τώρα πρόοδο.
Ο Kaplan τόνισε ακόμη ότι δεν θα υποστήριζε μια αύξηση του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., «το συντομότερο τον Σεπτέμβριο».
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η συρρίκνωση του ισολογισμού να είναι σταδιακή και αρκετά προβλέψιμη, ώστε να μην επηρεαστούν οι αγορές.
Ο Kaplan ανέφερε επίσης ότι πρέπει να εξεταστεί μια φορολογική μεταρρύθμιση προκειμένου να υπάρξει μια ώθηση στην ανάπτυξη, ενώ ανέφερε ότι οι φορολογικές περικοπές θα πίεζαν το έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης