Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος και Βιοχάλκο οι επενδυτικές επιλογές σε ανοδική κίνηση της αγοράς

Μυτιληναίος και Βιοχάλκο οι επενδυτικές επιλογές σε ανοδική κίνηση της αγοράς
Τα δεδομένα που στηρίζουν τις επενδυτικές επιλογές
Kαθώς το χρηματιστήριο δείχνει ότι μπορεί να διασπάσει τις 855 μονάδες, ευρισκόμενο στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2014, οι πιθανότητες για μια ανοδική κίνηση κερδίζουν έδαφος σε βάρος εκείνων που θα περίμεναν την φυσιολογική διόρθωση μετά το ράλι των τελευταίων μηνών.
Οι διεθνείς αγορές εξάλλου δικαιούνται μια διορθωτική κίνηση στο προσεχές διάστημα.
Τούτων δοθέντων στον ενεργειακό κλάδο και στον βιομηχανικό ξεχωρίζουν δύο επενδυτικές επιλογές στην παρούσα φάση: ο Μυτιληναίος και η Βιοχάλκο.
Ο Μυτιληναίος με ξεκάθαρο το εταιρικό σχήμα στην κεφαλαιοποίηση του στα 1,2 δισ ευρώ έχει προβλεπόμενα κέρδη προ φόρων 200 εκατ το 2017, ΕBITDA 300 εκατ και καθαρή θέση 1, 3 δισ.
Παράλληλα σαφέστατα βελτιωμένη την κεφαλαιακή του διάρθρωση μετά το ομολογιακό των 300 εκατ ευρώ.
Η τιμή – στόχος για την Alpha Finance για την παλιά μετοχή πριν την απορρόφηση της ΜΕΤΚΑ είναι τα 10 ευρώ όμως η κεφαλαιοποίηση του 1,5 δις που με τα σημερινά δεδομένα την δικαιολογεί τον φέρνουν στα 10,5 ευρώ.
Η Βιοχάλκο σύμφωνα με πληροφορίες έχει EBITDA στα 150 εκατ ευρώ στο εξάμηνο. Αρα η κεφαλαιοποίηση στα 762 εκατ ευρώ δίνει περιθώρια ανόδου.
Η θετική πορεία της Βιοχάλκο οφείλεται στην ανάκαμψη της ευρωπαικής οικονομίας.
Από τις υπόλοιπες βασικές μετοχές του ενεργειακού κλάδου μια νεά κίνηση της αγοράς θα φέρει την Μότορ Οιλ πάνω από τα 20 ευρώ και τα ΕΛΠΕ θα δοκιμάσουν τον στόχο των 8,5 ευρώ που είναι το βασικό σενάριο της UBS.
Oι εκτιμήσεις αυτές δεν αποτελούν προτροπή για αγορά μετοχών.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης