Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Παπαδημητρίου με την Πρέσβη της Ινδίας - Στο επίκεντρο η συνεργασία στις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό

Συνάντηση Παπαδημητρίου με την Πρέσβη της Ινδίας - Στο επίκεντρο η συνεργασία στις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας
Εθιμοτυπική συνάντηση με την απερχόμενη Πρέσβη της Ινδίας, Murugesan Manimekalai, είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών ειδικότερα στους τομείς της αγροδιατροφής, των υπηρεσιών, της ναυτιλίας και ειδικότερα των θαλάσσιων μεταφορών και του τουρισμού.
Με αφορμή τα θετικά σημάδια βελτίωσης που εμφανίζουν οι Ελληνικές εξαγωγές στη Ινδία, ο Υπουργός τόνισε, πως πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες μεγαλύτερης διείσδυσης στην Ινδική αγορά ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και βιομηχανικών προϊόντων σύγχρονης τεχνολογίας.
Επεσήμανε δε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων (IT Technology, Start-ups) που στην Ινδία παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική και τη σημασία ανάπτυξης συνεργιών σε επίπεδο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας και την ανάγκη εντατικοποίησης των διμερών συνομιλιών προκειμένου να προσδιοριστούν και νέοι τομείς συνεργιών, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης