Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron υποδέχτηκε τον Trump στο Μνημείο των Απομάχων και επισκέφθηκαν τον τάφο του Ναπολέοντα

Ο Macron υποδέχτηκε τον Trump στο Μνημείο των Απομάχων και επισκέφθηκαν τον τάφο του Ναπολέοντα
Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν στη συνέχεια συνομιλίες στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου
Τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, υποδέχθηκε σήμερα (13 Ιουλίου 2017) το απόγευμα στο Μέγαρο των Απομάχων, ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Emmanuel Macron, σηματοδοτώντας την έναρξη της διήμερης επίσκεψης του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραστεί αύριο το πρωί στους εορτασμούς για την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου.
Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Αμερικανού Προέδρου πέρασε στις 17.35 (ώρα Ελλάδας) τη βόρεια πύλη του κτιρίου που οικοδομήθηκε τον 17ο αιώνα, επί Λουδοβίκου ΙΔ΄, για τους βετεράνους τραυματίες των πολέμων.
Από το 1840 εκεί βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα.
Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, αντάλλαξαν σύντομη χειραψία και κατόπιν συζήτησαν για λίγα λεπτά και πόζαραν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.
Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, οι πρόεδροι κατευθύνθηκαν προς τον τάφο του Ναπολέοντα, με τον κ. Macron να αφηγείται στον Αμερικανό την ιστορία του Βοναπάρτη και το πώς αναγορεύτηκε αυτοκράτορας το 1804.
Ο κ. Trump ενδιαφέρθηκε κυρίως για την εκστρατεία του Ναπολέοντα στη Ρωσία το 1812.
Στάθηκαν επίσης για λίγα λεπτά μπροστά από τον τάφο του στρατάρχη Ferdinand Foch, του διοικητή του γαλλικού στρατού (1917) και κατόπιν όλων των συμμαχικών δυνάμεων, μέχρι τη νίκη τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1918.
Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν στη συνέχεια συνομιλίες στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Μαζί με τις συζύγους τους, θα δειπνήσουν το βράδυ στο Jules Verne, ένα πολυτελές εστιατόριο στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ.
Αύριο θα παραστούν μαζί στη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης