Τελευταία Νέα
Διεθνή

CBO: Ο προϋπολογισμός του Trump θα μειώσει το έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 1/3 την επόμενη 10ετία

CBO: Ο προϋπολογισμός του Trump θα μειώσει το έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 1/3 την επόμενη 10ετία
Στο 80% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος βάσει των προτάσεων του Trump, μέχρι το τέλος της ερχόμενης δεκαετίας
Οι προτάσεις του προέδρου Donald Trump θα μειώσουν το προγραμματισμένο έλλειμμα προϋπολογισμού από το 2018 έως το 2027 σχεδόν κατά 1/3 σε σχέση με τις βασικές προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), σε επίπεδα μεταξύ 2,6% και 3,3% του ΑΕΠ, αρκετά χαμηλότερα του 3,6% του 2017.
Παράλληλα, το CBO αναφέρει πως ο προϋπολογισμός του Trump θα προσθέσει κατά μέσο όρο 0,1 μονάδα στο ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της επόμενης 10ετίας.
Τα ελλείμματα που προβλέπει το CBO «είναι μεγαλύτερα» από αυτά που εκτιμά η διακυβέρνηση Trump, επειδή ο Λευκός Οίκος αναμένει υψηλότερα έσοδα λόγω των προβλέψεων για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη.
Στις βασικές του προβλέψεις, το CBO εκτιμά πως το έλλειμμα θα αυξηθεί σε πάνω από 5% του ΑΕΠ μέχρι το 2027.
Την ίδια ώρα, βάσει των προτάσεων του Trump, μέχρι το τέλος της ερχόμενης δεκαετίας, το δημόσιο χρέος θα ανέρχεται συνολικά στο 80% του ΑΕΠ - κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ που προβλέπεται από το CBO, αλλά κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε σχέση με το επίπεδο που αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους .
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση του CBO, η μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του Trump θα επιτευχθεί μειώνοντας σημαντικά τόσο τις υποχρεωτικές όσο και τις προαιρετικές δαπάνες σε σύγκριση με τις προβλέψεις βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης