Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη να εφεσιβάλει κατά της Google η Γαλλία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 1,1 δισ. ευρώ

Έτοιμη να εφεσιβάλει κατά της Google η Γαλλία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 1,1 δισ. ευρώ
Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την ισχύουσα νομοθεσία, η Google ανέφερε σχετικά χαμηλό κύκλο εργασιών στη Γαλλία...
Η γαλλική κυβέρνηση εφεσιβάλει κατά απόφαση που δικαιώνει την Google για την υπόθεση φοροδιαφυγής 1,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός προϋπολογισμού κ. Gerald Darmanin, μιλώντας στο γαλλικό Κοινοβούλιο.
Χθες, 12 Ιουλίου 2017, η Google κέρδισε τη νομική μάχη με τη γαλλική Δικαιοσύνη, η οποία αξίωνε ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ από τον αμερικανικό κολοσσό για φοροδιαφυγή κατά τα έτη 2005-2010.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Google Ιρλανδίας (σσ: στην Ιρλανδία εδρεύει φορολογικά η εταιρεία) δεν υπόκειται στο γαλλικό φορολογικό καθεστώς για την εν λόγω περίοδο.
Σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΟΣΑ, μια επιχείρηση πρέπει να πληρώνει φόρους σε μια χώρα εάν έχει «μόνιμη εγκατάσταση».
Η έννοια αυτή βασίζεται σε διάφορα κριτήρια: από το που βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις όπως τα εργοστάσια, οι εργαζόμενοι κλπ.
Ωστόσο, η Google υποστήριζε ότι δεν έχει μόνιμη εγκατάσταση στη Γαλλία, παρά τον μεγάλο όγκο των δραστηριοτήτων της στη χώρα, επειδή δεν έχει υπογραφεί κάποια σχετική σύμβαση.
Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την ισχύουσα νομοθεσία, η η Google ανέφερε σχετικά χαμηλό κύκλο εργασιών στη Γαλλία, ήτοι 247 εκατ. ευρώ και κέρδη 22 εκατ. ευρώ για το 2015, στα οποία φορολογήθηκε με 6,7 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης