Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifop: Πτώση 10% στη δημοτικότητα του Macron από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος, στο 56%

Ifop: Πτώση 10% στη δημοτικότητα του Macron από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος, στο 56%
Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Γάλλου πρωθυπουργού, Edward Phillipe (61%)
Αν και οι περισσότεροι ακόμη πανηγυρίζουν για τη νίκη του Emmanuel Macron τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές του 2017, η δημοτικότητα του 39χρονου κεντρώου έχει κατακρημνιστεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μετά την 14η Μαΐου, οπότε και εξελέγη Πρόεδρος με 66%.
Στη δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύθηκε σήμερα (12 Ιουλίου 2017), το 56% των Γάλλων πολιτών εμφανίζεται να στηρίζει τον κ. Macron, όταν ήδη από την προηγούμενη έρευνα του Ιουνίου είχε υποχωρήσει στο 60%.
Όπως επισημαίνεται, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Γάλλου πρωθυπουργού, Edward Phillipe (61%).
Βέβαια, και πάλι η επίδοση είναι κατά πολύ υψηλότερη από του Francois Hollande, ο οποίος έφτασε ακόμη και στο 11% λίγο πριν λήξει η θητεία του.
Η κυβέρνηση του κ. Macron έχει ήδη ανακοινώσει σχέδιο εξοικονόμησης 4,5 δισ. ευρώ με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, με τις εν λόγω περικοπές να πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του 2017, ενώ διευκρίνισε ότι δε θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων, ούτε θα ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συρρίκνωσης του ελλείμματος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες περικοπές θα πραγματοποιηθούν σε Υπουργεία της χώρας, με την εξοικονόμηση στο υπουργείο Άμυνας να ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη στο Εσωτερικών θα ανέλθει στα 526 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το Υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξει εξοικονόμηση 75 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάσει τις θέσεις εργασίας στα σχολεία, ενώ το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστεί περικοπές ύψους 260 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης