Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard: H Fed θα πρέπει να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της σύντομα

Brainard: H Fed θα πρέπει να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της σύντομα
Να παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις εξελίξεις του πληθωρισμού πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε η αξιωματούχος της Fed
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να αρχίσει σύντομα να μειώνει τις θέσεις της σε κρατικά ομόλογα και άλλα χρεόγραφα, που ανέρχονται σε 4,2 τρισ. δολ., όσο τα οικονομικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι ισχυρά, δήλωσε σήμερα (11/7/2017) η αξιωματούχος της Fed Lael Brainard.
«Πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο σύντομα να ξεκινήσουμε την σταδιακή και προβλέψιμη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού», δήλωσε η Brainard, σε συνέδριο κεντρικών τραπεζών στη Νέα Υόρκη.
Η Brainard σημείωσε επίσης ότι μόλις ξεκινήσει η συρρίκνωση του ισολογισμού, θα ήθελε να αξιολογήσει την πρόοδο του πληθωρισμού προτού υποστηρίξει μια νέα αύξηση των επιτοκίων.
«Θα ήθελα να παρακολουθήσω προσεκτικά τις εξελίξεις του πληθωρισμού και να προχωρήσω με προσοχή σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, ώστε να βοηθήσουμε τον πληθωρισμό να επιστρέψει σε επίπεδα γύρω από τον συμμετρικό στόχο μας», δήλωσε η Brainard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης