Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ernst & Young: O ελληνόκτητος στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο παρά την κρίση

Ernst & Young: O ελληνόκτητος στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο παρά την κρίση
Τους πρώτους μήνες του 2017, ο ελληνόκτητος στόλος αριθμούσε 5.272 πλοία, αξίας περίπου 86 δισ. δολαρίων και ήταν ο μεγαλύτερος στον κόσμο βάσει ολικής χωρητικότητας
Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως παγκόσμιου ναυτιλιακού κέντρου και την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ώστε να αντιμετωπίσει τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, επισημαίνει μελέτη της εταιρείας ΕΥ (Ernst & Young), «Επανατοποθετώντας την Ελλάδα ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο».
Σημαντικό εύρημα είναι ότι η ελληνική ναυτιλία αντιμετώπισε με επιτυχία την κρίση, αφού τους πρώτους μήνες του 2017, ο ελληνόκτητος στόλος με 5.272 πλοία, αξίας περίπου 86 δισ. δολαρίων, παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο, βάσει ολικής χωρητικότητας.
Αντιθέτως, ο ρόλος της χώρας ως παγκόσμιου ναυτιλιακού κέντρου απειλείται από τον εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό και τη μετατόπιση του παγκόσμιου εμπορίου και της οικονομικής ισχύος προς τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, ιδιαίτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα, δεν φέρει την ελληνική σημαία στα πλοία της, ωστόσο ένα εντυπωσιακό 97% δήλωσε ότι εκτελεί ορισμένες τουλάχιστον από τις λειτουργίες διαχείρισης πλοίων του στην Ελλάδα, ενώ σχεδόν οι μισοί (44%) πραγματοποιούν λειτουργίες και εκτός Ελλάδας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης