Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Lavrov χάνει την υπομονή του με τις ΗΠΑ: Η κατάσταση είναι εξοργιστική

O Lavrov χάνει την υπομονή του με τις ΗΠΑ: Η κατάσταση είναι εξοργιστική
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στην κατάσχεση οικημάτων που αποτελούν ιδιοκτησία της διπλωματικής αποστολής στις ΗΠΑ
Την υπομονή του απέναντι στις ΗΠΑ άρχισε να χάνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, ο οποίος κάνει λόγο για εξοργιστική κατάσταση.
Συγκεκριμένα, ο Lavrov αναφέρεται στο θέμα της κατάσχεσης οικημάτων που αποτελούν ιδιοκτησία της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, στην οποία είχε προβεί η αμερικανική κυβέρνηση στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, για να συνετίσει την Μόσχα στο ζήτημα της Ουκρανίας και της Κριμαίας, αφού είχε απελάσει τότε και 35 ρώσους διπλωμάτες.
Ο Lavrov χρησιμοποιώντας μια σκληρή γλώσσα, επέκρινε τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση για την αδράνεια που δείχνει στο ζήτημα της κατάσχεσης προειδοποιώντας την παράλληλα ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να δώσει την δική της απάντηση στο ζήτημα αυτό.
«Η κατάσταση αυτή είναι εξοργιστική.
Θεωρώ ότι για μια τόσο μεγάλη χώρα όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο, είναι απλώς ντροπή να αφήνει την κατάσταση να αιωρείται» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών από το Μάουερμπαχ της Αυστρίας, υπενθυμίζοντας ότι την απόφαση για τις απελάσεις και την κατάσχεση είχε πάρει τον Δεκέμβριο του 2016 η απερχόμενη κυβέρνηση Obama, που όπως είπε «επιχείρησε να δηλητηριάσει τα μέγιστα τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και να κάνει κάθε τι ώστε η κυβέρνηση του Donald Trump να πέσει στην παγίδα».
Ο Lavrov είπε ότι «σκεφτόμαστε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα» χωρίς ωστόσο να τα προσδιορίσει.
Αρκέστηκε απλώς να πει: «Δεν προτίθεμαι, με όλο τον σεβασμό που έχω στα ΜΜΕ, να συζητήσω το θέμα δημοσίως και παρά την δική σας επιθυμία να ενημερωθείτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης