Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασημακοπούλου: Ο κ. Παππάς προσπαθεί να ρυθμίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών από την πίσω πόρτα

Ασημακοπούλου: Ο κ. Παππάς προσπαθεί να ρυθμίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών από την πίσω πόρτα
Η αρμόδια τομέαρχης της ΝΔ κάνει λόγο για «ένα σχέδιο καθεστωτικού τύπου ελέγχου των ΜΜΕ»
Επίθεση κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, εξαπέλυσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για «ένα σχέδιο καθεστωτικού τύπου ελέγχου των ΜΜΕ».
Μάλιστα, καταλόγισε στον κ. Παππά ότι «προσπαθεί να ρυθμίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών από την πίσω πόρτα», μέσα από την πρόβλεψη τεχνικών παραμέτρων για τη χορήγησή τους.
«Ο κ. Παππάς, βλέποντας ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα να διαχειριστεί μία δεύτερη μεγάλη πολιτική ήττα (ότι δε θα είναι τέσσερις οι άδειες, όπως ο ίδιος είχε πει με βάση τη μελέτη της Φλωρεντίας, αλλά θα είναι παραπάνω) για να διαχειριστεί την πολιτική ήττα, πριν από δέκα μέρες έφερε στη Βουλή μία τροπολογία, που έλεγε "καταργώ από τον νόμο μου μία διάταξη, που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική και εισάγω μία διάταξη που υποχρεώνει τα κανάλια να εκπέμπουν και σε standard και σε high definition", κάτι που δεν ήταν στον αρχικό νόμο» ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου και εξήγησε: «Βάζοντας αυτή την τεχνική παράμετρο, που ήταν υποχρεωμένο το ΕΣΡ να τη λάβει υπόψη, περιορίζει τον αριθμό των αδειών, που θα μπορούσε το ΕΣΡ να βγάλει, γιατί δε χωράει το φάσμα περισσότερες, με βάση αυτή την τεχνολογία.
Αυτό έχει συνταγματικά θέματα, πηγαίνεις από την πίσω πόρτα να ρυθμίσεις τον αριθμό των αδειών, που μπορεί να δοθούν και αυτό δεν είναι σωστό».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η εν λόγω διάταξη «θα προσβληθεί αναμφίβολα στο ΣτΕ, το οποίο και θα πρέπει πάλι να αποφανθεί», ενώ επανέλαβε ότι «η θέση της ΝΔ ήταν και είναι διαχρονικά η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του φάσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης