Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Το μεξικανικό πέσο θα διευρύνει το ράλι, «αγγίζοντας» τα 17 ανά δολάριο τους επόμενους 12 μήνες

Goldman Sachs: Το μεξικανικό πέσο θα διευρύνει το ράλι, «αγγίζοντας» τα 17 ανά δολάριο τους επόμενους 12 μήνες
Το πέσο ήδη καταγράφει κέρδη 15,3% μέχρι στιγμής το 2017 έναντι του δολαρίου, αποτελώντας το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση φέτος
Περιθώρια για περαιτέρω άνοδο του μεξικανικού πέσο «βλέπουν» οι αναλυτές της Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι θα διευρυνθεί το ράλι του νομίσματος, που ήδη καταγράφει κέρδη 15,3% μέχρι στιγμής το 2017 έναντι του δολαρίου - αποτελώντας το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση φέτος.
Το νόμισμα, το οποίο «άγγιξε» το υψηλό 14 μηνών των 17,8090 ανά δολάριο στα τέλη του προηγούμενου μήνα, προβλέπεται να ενισχυθεί επιπλέον κατά 5%, στα 17 ανά δολάριο, κατά τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα.
Την τελευταία φορά που το νόμισμα ήταν τόσο ισχυρό ήταν τον Δεκέμβριο του 2015.
Η τελευταία αναβάθμιση αποτελεί την πιο πρόσφατη από την Goldman, η οποία έχει ήδη αυξήσει την πρόβλεψή της για το πέσο στα 18, από 19 ανά δολάριο τον Μάρτιο.
Σηματοδοτεί επίσης το τελευταίο κεφάλαιο της αξιοσημείωτης ανάκαμψης του πέσο μετά τη διολίσθησή του στο χαμηλό ρεκόρ των 22,03 έναντι του δολαρίου στα μέσα Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη του Donald Trump.
Το πέσο έχει ανακάμψει από τότε, καθώς οι προεκλογικές υποσχέσεις του Trump να καταργήσει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, έχουν μετατοπιστεί πιο κάτω στη λίστα προτεραιοτήτων του αμερικανού προέδρου από τα πιο ακανθώδη ζητήματα της υγειονομικής περίθαλψης και της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Εν τω μεταξύ, η μεξικανική οικονομία, που βασίζεται στις εξαγωγές, έχει επίσης αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν, ενώ οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα του Μεξικού βοήθησαν να στηριχθεί επιπλέον το πέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης