Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδοί βουλευτές προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά του Erdogan - Για «γενοκτονία» στις κουρδικές περιοχές

tags :
Σουηδοί βουλευτές προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά του Erdogan - Για «γενοκτονία» στις κουρδικές περιοχές
Η μήνυση «εμπλέκει τον πρόεδρο της Τουρκίας Erdogan όπως και πολλούς από τους υπουργούς» της κυβέρνησής του
Σουηδοί βουλευτές προσέφυγαν σήμερα στη δικαιοσύνη της χώρας τους εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Tagip Erdogan, τον οποίο κατηγορούν για «γενοκτονία» στις κουρδικές περιοχές, η οποία διαπράχθηκε μετά την επανέναρξη το 2015 των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων αυτονομιστών.
Πέντε βουλευτές του Πράσινου Κόμματος και του Αριστερού Κόμματος κατέθεσαν μήνυση στο Διεθνές Τμήμα της εισαγγελίας της Στοκχόλμης για «γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι εγκλήματα πολέμου», δήλωσε η A. Lilements, βουλευτίνα των Πρασίνων, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
Η μήνυση «εμπλέκει τον πρόεδρο της Τουρκίας Erdogan όπως και πολλούς από τους υπουργούς» της κυβέρνησής του, μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας, πρόσθεσε η ίδια.
Επικαλούμενοι τις εκθέσεις της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία, οι Σουηδοί κοινοβουλευτικοί υποστηρίζουν ότι «τεράστια τμήματα του τουρκικού Κουρδιστάν υπέστησαν στρατιωτικές επιθέσεις και καταστροφές από το τουρκικό κράτος και την τουρκική κυβέρνηση» το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου του 2015 και του Δεκεμβρίου 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης