Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wirtschafts Woche: Στα σχέδια της Ελλάδας η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας το 2018

Wirtschafts Woche: Στα σχέδια της Ελλάδας η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας το 2018
Θα δανείζει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομικη ανάκαμψη της χώρας
Η Ελλάδα εξετάζει τη δημιουργία, μέχρι τα μέσα του 2018, μιας κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας, η οποία θα δανείζει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομικη ανάκαμψη της χώρας από την μακρά οικονομική κρίση αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας Wirtschafts Woche.
Οι ΜΜΕ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 85% των εταιρειών στην Ελλάδα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι αποτελούν βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά δυσκολεύονται να δανειστούν καθώς οι ελληινκές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με επισφαλή δάνεια.
"Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε τη ρευστότητα που βρίκσεται παγιδευμένη λόγω του υψηλού φόρτου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να ενισχύσουμε το δίκτυο των συνεργαζόμενων τραπεζών", δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικών υποθέσεων αναμένεται να συζητήσει τη δομή της τράπεζας ανάπτυξης αργότερα αυτό το μήνα, δήλωσε ο αξιωματούχος και η κυβέρνηση σκοπεύει να υποβάλει σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο του 2017.
Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τεχνική υποστήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι.
Η τράπεζα είναι πιθανό να διοικείται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ενέργειας και η κυβέρνηση διερευνά το κατά πόσο τα κεφάλαια από τον προϋπολογισμό των δημόσιων επενδύσεων μπορούν να μεταφερθούν στη νέα αναπτυξιακή τράπεζαή, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.
Οι ξένες αναπτυξιακές τράπεζες έχουν επίσης δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης