Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων Macron ο Moscovici – Μήνυμα στο Βερολίνο: Επενδύστε περισσότερο

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων Macron ο Moscovici – Μήνυμα στο Βερολίνο: Επενδύστε περισσότερο
«Τελικά, θα μπορούσε να υπάρξει ένας προϋπολογισμός της Ευρωζώνης αφιερωμένος στις επενδύσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας»
Υπέρ της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του νεοεκλεγέντα Προέδρου Emmanuel Macron τάχθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Pierre Moscovici, σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις του κεντρώου Προέδρου «μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν».
Όπως σχολίασε, μιλώντας στο κανάλι «France24», η άποψη ότι ο γαλλικός λαός είναι ανθεκτικός στην αλλαγή είναι «λίγο κλισέ», ενώ διαμήνυσε πως η Γαλλία «είναι ικανή να αναμορφωθεί».
Ερωτηθείς για τη σχέση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ευρωπαϊκών δυνάμεων, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ο κ. Moscovici επισήμαινε ότι το Βερολίνο «μπορεί να επενδύσει περισσότερο».
Επίσης, διαπίστωσε πως υπάρχει κοινό έδαφος σε ό,τι αφορά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του Παρισιού αλλά και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ –σχετικά με τη Γερμανία– και οι δύο συμφωνούν πως το Βερολίνο πρέπει να εμβαθύνει περισσότερο στην ολοκλήρωση της Ευρωζώνης.
«Τελικά, θα μπορούσε να υπάρξει ένας προϋπολογισμός της Ευρωζώνης αφιερωμένος στις επενδύσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας, θα πρέπει να υπάρχει υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος θα είναι Επίτροπος, συν ένα κοινοβούλιο της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά στο γαλλικό κανάλι.
Ο κ. Moscovici βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δε βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού (10 Ιουλίου 2017) Eurogroup:
«Δε θα μιλήσουμε σήμερα για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό νέο.
Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια που έρχομαι εδώ.
Πρόκειται για ένα καλό σημάδι ότι τα πράγματα προχωράνε», είπε χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.
Σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των 7,7 δισ. που αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουλίου, σημείωσε ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει περισσότερα έσοδα για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη της ανάπτυξης και κοινωνική συνοχή:
«Οι Έλληνες βγαίνουν από την κρίση πιο δυνατοί, με μία χώρα μεταρρυθμισμένη και έχοντας ωφεληθεί από την αλληλεγγύη των εταίρων τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης