Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες χάλυβα προειδοποιούν για ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες χάλυβα προειδοποιούν για ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ
Η Ένωση αναμένει η ζήτηση για τον χάλυβα στην Ευρώπη να αυξηθεί κατά 1,9% το 2017, στα 159 εκατομμύρια τόνους
Η Ένωση Βιομηχανιών Χάλυβα της Ευρώπης («Eurofer») προειδοποίησε εκ νέου σήμερα (10 Ιουλίου 2017) για τις ενδεχόμενες «καταστροφικές» κυρώσεις των Η.Π.Α. στις χώρες της Ε.Ε., κάτι που –όπως σημειώνει– θα αναιρέσει την αυξημένη ζήτηση για το μέταλλο.
Επί αυτού, η Ένωση αναμένει η ζήτηση για τον χάλυβα στην Ευρώπη να αυξηθεί κατά 1,9% το 2017, στα 159 εκατομμύρια τόνους, όταν η προηγούμενη πρόβλεψή της έκανε λόγο για ενίσχυσης 1,3%.
«Χωρίς διαρθρωτικές λύσεις για το υποκείμενο πρόβλημα της παγκόσμιας πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, ο αριθμός των προστατευτικών μέτρων φαίνεται να αυξάνεται.
Ειδικότερα, τα μέτρα των Η.Π.Α. μπορούν να οδηγήσουν σε πολλαπλασιασμό των καταστροφικών στρεβλώσεων του παγκόσμιου εμπορίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής της Eurofer. Κ. Axel Eggert.
Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς στον χάλυβα.
Ο κ. Juncker και αξιωματούχοι της Κομισιόν αρνήθηκαν να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα ανταποκριθεί το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε. εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει νέες ποσοστώσεις ή δασμούς στον χάλυβα - μέτρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι θα ήταν αδικαιολόγητα και θα τιμωρούσαν τους συμμάχους των ΗΠΑ ως απάντηση στην υπερπροσφορά στις παγκόσμιες αγορές χάλυβα, κυρίως λόγω Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης